-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
Sastojci
Koraci
Čuvati na hladnom i suhom mjestu, hermetički zatvoreno i do 20 dana.
Pećnicu zagrijati na 190°C.
U zdjelu dodati brašno, so, prašak za pecivo, maslinovo ulje i vodu. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Tijesto podjeliti na 4 jednaka dijela.
U prvi dio dodati paradajz pastu i origano, u drugi chilli pahuljice, treći papriku, četvrti bijeli luk u granulama. Izmiješati.
Po želji oblikovati krekere.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći oko 20 minuta.
Sačekati da se malo ohlade a zatim poslužiti.
Krekeri
Sastojci
Follow The Directions
Čuvati na hladnom i suhom mjestu, hermetički zatvoreno i do 20 dana.
Pećnicu zagrijati na 190°C.
U zdjelu dodati brašno, so, prašak za pecivo, maslinovo ulje i vodu. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Tijesto podjeliti na 4 jednaka dijela.
U prvi dio dodati paradajz pastu i origano, u drugi chilli pahuljice, treći papriku, četvrti bijeli luk u granulama. Izmiješati.
Po želji oblikovati krekere.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći oko 20 minuta.
Sačekati da se malo ohlade a zatim poslužiti.
Ocijeni